BESTHYRDJS STOCKHOLM, Hyr dj med eller utan utrustning

Tips inför fest... Att välja rätt musik för lyckad fest!

För dig som har en fest på gång men vet inte riktigt vilken musik som kommer passa bäst? Musik har förmågan att beröra våra känslor, skapa atmosfär och därigenom maximera en fests framgång. Ett urval av rätt låtar kan leda till att dina gäster känner sig mer sammansvetsade genom känslan “vi älskar den sången” och till och med få dem att jubla på dansgolvet så att dansen aldrig tar slut. Alla som håller i en fest vill ju att festen skall vara oförglömlig! Det är klart att dekoration, ljus, mat och roliga lekar också bidrar till bra stämning, men rätt musik gör susen och sätter knorren på festen!


Kom ihåg att musiken på en fest finns till för gästerna. Hur mån du än må vara om att introducera nya låtar till dina gäster så är det inte detta som de är ute efter. Generellt så bör man följa regeln att 80% av låtarna som adderas till musiklistan bör vara sådan musik som gästerna känner till och gillar att lyssna på. En fest är egentligen en sådan situation där folk socialiserar och vill trivas, därför inte direkt rätt tillfälle för att bredda sin musikkunskap.


Det vi vill säga här är när du ger din DJ en önskelista på kvällens musik är att du måste tänka på upplägget, hur det än är så vill man att alla gäster skall trivas och att din fest blir den som dina gäster kommer ihåg länge och som den perfekta festen. Som dj så känner denne av publiken rätt snabbt under kvällen och spelar därmed musiken med rätt tajming som gör att festen blir lyckad, blandar upp önskemål med en hel del egna initiativ m.m.